På svenska In English
Historien bakom namnet Andra Augusti

Det är många som frågar var namnet Andra Augusti kommer ifrån. Det är ett tillverkningsdatum på en tavla som Caroline, grundaren av företaget, har hemma. Här berättar Caroline hela berättelsen om hur hon kom på namnet Andra Augusti.

- ”Jag hade bestämt mig för att starta ett företag för att börja sälja mina smycken i en webbutik. Nu behövde jag bara ett namn på företaget för att kunna beställa en domän och sätta igång arbetet. Men vad skulle butiken heta? Jag funderade och testade en rad olika alternativ men ingenting kändes helt rätt. Så en sensommarkväll satt jag hemma i soffan och tittade på en dokumentär om typsnittet ”Helvetica”.

Under dokumentären fastnade mina ögon på en kalender och jag började tänka på månadsnamn. Efter ett tag förlorade jag fokus på dokumentären och testade istället de olika månaderna i mitt huvud. Hur skulle april låta? Nej, för regnigt. Januari? För kallt.

Någonstans där fastnade min blick på en tavla vid sidan av TV:n. Det är en tavla som jag tycker mycket om och som jag har fått efter min farmor och farfar. Tavlan är en kolteckning som föreställer min farmors pappa Gustav. Längst ner i vänstra hörnet stod signaturen ”Cato 2/8 – 67”. Andra Augusti lät varken för kallt eller regnigt. Det var det webbutiken skulle heta! ”